Enrolment options

Een vriendschappelijke sfeer binnen een team leidt tot betere prestaties. Wanneer een van de teamleden te veel werk heeft, kan een ander tijdelijk inspringen om te helpen. Tijdens brainstormingsessies weerkaatsen teamleden hun ideeën onderling in plaats van kritiek te leveren op de bijdragen van anderen, enzovoort.

Soms ontstaat er vanzelf een positieve sfeer. Het gaat er echter om dat u in staat bent te zorgen voor een langdurige positieve omgeving door het scheppen van harmonieuze arbeidsomstandigheden.

Wat zijn van de basisbeginselen waarmee u een dergelijke sfeer kunt creëren? Welke praktische stappen kunt u ondernemen om een dergelijke sfeer te bewerkstelligen binnen het team? De antwoorden op deze vragen vindt u in deze module van The Team: 'Tweelingen'.

Na afloop van deze cursus hebt u bijgeleerd over de volgende zaken:

  • Zorgen voor een sfeer waarin teamleden elkaar respecteren
  • De basis leggen voor positieve samenwerking binnen het team
  • Gezonde relaties op het werk bevorderen

Une équipe qui entretient des relations cordiales est une équipe plus efficace. Quand un collaborateur est débordé, un autre l’aide temporairement. En brainstorming, chacun rebondit sur les idées des autres plutôt que de les critiquer, etc.

Cette bonne entente peut parfois s’établir de façon naturelle, mais sur la durée, il est essentiel de savoir la recréer en établissant un cadre de travail harmonieux.
Quels sont les grands piliers de ce cadre ? Quels outils concrets pouvez-vous mettre en place dans votre équipe ?

C’est ce que vous découvrirez dans le module de The Team intitulé « Les jumeaux ».

Après ce cours, vous auriez appris:

  • Instaurer une communication respectueuse dans l’équipe
  • Poser les bases d’une bonne coopération dans l’équipe
  • Instaurer un rapport au travail sain
Apply for this course
Guests cannot access this course. Please log in.