Enrolment options

Bij leiderschap en visie gaat het om verandering. De leider brengt zijn mensen namelijk naar een nieuwe bestemming en spoort ze aan om het maximale uit zichzelf te halen om deze bestemming te bereiken. Het is een uitdaging die moeilijk kan zijn en die het dagelijks leven van de betrokken partijen zeker gaat veranderen. Het is dus heel belangrijk om vooraf een analyse van de huidige situatie uit te voeren om de mogelijke weerstand bij de mensen vast te stellen en om de gevolgen van de verandering te bepalen. Het doel is tweeledig: een realistische en toegankelijke visie ontwikkelen, maar ook de medewerkers motiveren en overtuigen om de visie te realiseren.

Na afloop van deze cursus hebt u bijgeleerd over de volgende zaken:

  • De huidige situatie van uzelf en van uw teams analyseren.
  • De schaduwkanten van de visie onderzoeken, oftewel de zaken onderzoeken die een obstakel zouden kunnen zijn voor de verwezenlijking van de visie.
  • De gevolgen van de verandering in kaart brengen, vooral de zaken die u misschien gaat verliezen, dat wat u gaat winnen door de verandering en de positieve aspecten van de huidige situatie die u wilt behouden.

Le leadership et la vision sont affaire de changement. En effet, le leader conduit ses équipes à un nouvel endroit et les incite à donner le maximum pour y parvenir. C’est un challenge qui peut s’avérer difficile et qui va forcément bousculer le quotidien des protagonistes. Il est donc nécessaire d’effectuer au préalable une analyse de la situation actuelle, d’identifier les résistances potentielles de ses équipes et de déterminer les impacts que le changement va impliquer pour elles. L’objectif est double : élaborer une vision réaliste et accessible, mais aussi motiver et convaincre ses équipes d’atteindre la vision.

Après ce cours, vous auriez appris:

  • Analyser votre situation actuelle et celle de vos équipes.
  • Explorer les zones d’ombre de la vision, c’est-à-dire ce qui risque d’empêcher la vision de se réaliser
  • Analyser les impacts du changement, notamment ce que vous risquez de perdre, ce que vous allez gagner avec le changement et les points positifs de la situation actuelle que vous souhaitez conserver.
Apply for this course
Guests cannot access this course. Please log in.